Livsstil

Sådan afhjælper du søvnproblemer med en snorkeskinne

Hver 5. af os snorker om natten. For nogle er problemet så slemt, at de vækker sig selv, mens det for andre er partneren, der lider mest under de natlige støjgener.

Uanset, om det er dig eller din partner, der har søvnproblemer på grund af snorken, kan en snorkeskinne afhjælpe problemet.

En snorkeskinne er billig i indkøb og uproblematisk at sove med – og de fleste vil opleve en forbedret nattesøvn allerede fra første nat.

Hvorfor snorker man?

Når du sover, bliver muskulaturen i kroppen slap. Det gælder også muskulaturen i svælget. Derfor bliver luftvejene delvist spærret, og den trange plads kan skabe vibrationer ved ind- og udånding, og det er disse vibrationer, der giver den snorkende lyd.

Svaret på, hvorfor nogen snorker, og andre ikke gør, hænger både sammen med biologi, men også andre parametre kan have indflydelse, herunder disse fire ting:

  1. Vægt
  2. Alkoholindtag
  3. Medicinering
  4. Sygdom

Overvægtige mennesker snorker i gennemsnit mere. Det skyldes den ekstra vægt og det ekstra fedt, der skaber en trangere passage.

Alkohol, sovemedicin og andet sløvende medicin har dén effekt på muskulaturen, at den bliver endnu mere slap end bare ved søvn, og det kan skabe endnu mindre plads i svælget.

Er du forkølet eller fejler andet, der involverer enten snot eller hævelser i næse og svælg, vil effekten være det samme; passagen bliver mindre. Her vil snorken dog opleves midlertidigt og typisk forsvinde med sygdommen.

Hvad kan man gøre ved snorken?

Vil du gerne snorkeriet til livs akut, kan du begynde at sove med en snorkeskinne. Den virker fra første nat, da den er designet til at åbne svælget op og skabe plads. Den øgede plads mindsker risikoen for vibrationer, der skaber lyd. 95% oplever, at en snorkeskinne har en positiv effekt på deres snorken.

Udover at anskaffe og sove med en snorkeskinne, kan du overveje, om du kan gøre noget ved selve roden til problemet – hvis der da er én. Det er der nemlig ikke i alle tilfælde, da biologi også spiller ind.

Overvej, om du bør tabe dig, mindske indtaget af alkohol eller droppe sovemedicinen (eller måske endda tage hånd om årsagen til, at du behøver sovemedicin).

Hvad koster en snorkeskinne?

En snorkeskinne er en meget billig investering, der både kan redde nattesøvnen og parforholdet. En skinne koster 249 kr. inkl. fragt – og de er endnu billigere pr. stk., hvis du køber en pakke med flere i. Sammenlign de bedste tilbud på snorkeskinner her.

Desuden er der tilfredshedsgaranti, så hvis du – mod forventning – ikke skulle få gavn af snorkeskinnen, kan du returnere den og få dine penge retur.