IT

Test din internetforbindelse med en hastighedstest

internet

Bredbåndsmåleren fra Erhvervsstyrelsen har skiftet navn og lokalitet. Du finder den nu på sitet http://tjekditnet.dk/. Her kan du som førhen tjekke hastigheden på din bredbåndsforbindelse, samtidig har du mulighed for at tjekke dækningen på din mobiltelefon, plus et par ting mere. Al service her er gratis.

Der er mange gode ting at sige om ‘Tjek dit net’. For det første er det rigtig tjekket, at du helt præcist kan søge efter oplysninger konkret i dit område. Du søger simpelthen på din adresse, og så kan du undersøge både, hvilke udbydere af internetforbindelser der er, og hvilke udbydere af mobiltelefoni du kan benytte.

Så når du leder efter en udbyder af bredbåndsforbindelse, og du måske ikke er sikker på hvilke muligheder for bredbånd, der er, der hvor du bor, ja så tjekker du det bare. Det er altså ret smart, en fin service. På samme måde med mobiltelefonen, hvor det jo er vigtigt, at din udbyder har ordentlig dækning i dit område. På ‘Tjek dit net’ finder du den rigtige udbyder af mobiltelefoni for netop dig.

Samtidig rummer sitet en enorm masse brugbar information om både bredbånd og mobiltelefoni. Du kan få svar på alle dine spørgsmål her, når det gælder bredbånd og mobiltelefoner. Det er næsten ligegyldigt, hvad du har af spørgsmål på dette felt, så har De svaret parat.

Hvis du for eksempel spørger om, hvordan mobildækningen er i dit sommerhusområde, får du først og fremmest mulighed for at søge helt konkret på området. Samtidig giver ‘Tjek dit net’ dig den besked, at sommerhusområder er specielle på den måde, at der er ‘sæsonvariationer’. Det betyder, at om sommeren, når der er mange mennesker online i området, vil det påvirke hastigheden, når du er online.

Dækningsgraden for mobiltelefoni, som den vises på ‘Tjek dit net’, omfatter dækning for både mobil tale og mobildata. Selv i højsæsonen om sommeren vil du næppe opleve problemer med at tale i din mobiltelefon, men du kan opleve ustabil eller langsommere forbindelse, når du er online mobilt.

Du får også besked om alle de faktorer, der spille ind på hastigheden for din mobile bredbåndsforbindelse. ‘Tjek dit net’ har virkelig det hele med i deres målinger. Det spiller for eksempel ind, hvilken type mobiltelefon, du har. Nogle har bedre antenner end andre. Det betyder også meget, om du er indendørs eller udendørs, hvor langt du er fra en mast, ja endda tidspunkt på dagen har indflydelse på signalet.

Foruden den store mængde information og svarene på alle dine spørgsmål, giver de dig også mulighed for helt grundlæggende at måle hastigheden på din bredbåndsforbindelse. Systemet er også her virkelig gennemtænkt, og du får alle muligheder til din rådighed.

Du angiver som sagt først, hvor du opholder dig. Du accepterer dermed samtidig, at ‘Tjek dit net’ kender din position, hvorfra du måler. Dernæst vælger den type bredbåndsforbindelse, du har. Altså enten Tv-kabel, telefonkabel, fibernet, fast trådløst eller mobilt bredbånd. Efterfølgende får du en række instruktioner og gode råd til at gøre målingen så præcis som muligt. Det er virkelig fin service over hele linjen. Endda gratis.