IT

Så hurtigt skal dit internet være

Hvor hurtigt dit internet kan være, afhænger hvem du vælger som udbyder af din internetforbindelse. Sørg for hastigheden passer til dine behov. Vi er alle forskellige, også når det gælder vores brug af internettet. Nogen gamer online, andre streamer serier og film, mens andre igen blot tjekker e-mails og Facebook. Ikke alle aktiviteter online kræver samme hastighed, og du behøver ikke betale for mere, end du har brug for.

Når du skal vælge hastighed på din internetforbindelse, er det hurtigt og nemt at sammenligne de forskellige udbydere på https://tjekbredbaand.dk/. Det eneste du skal være opmærksom på, er hvor meget hastighed du skal bruge. Her drejer det sig især om dine daglige aktiviteter, når du er online, men det er også vigtigt, hvor mange personer i husstanden, der er online samtidig, og hvad hver især bruger internettet til.

Forskel på singler og familier

Faktisk kræver mange almindelige aktiviteter online slet ikke så høje hastigheder, som de fleste mennesker tror. Hvis du bor alene, vil en hastighed for download på 20-35 Mbit/s, eller endda mindre, reelt være tilstrækkelig, så du kan tjekke e-mails, se video online, og hvad du ellers har lyst til. Men hvis I er en familie på fire personer, der alle sammen er online samtidig, rækker denne hastighed ikke.

Familien der streamer

Et lidt ekstremt eksempel kan være, at fire familiemedlemmer hver især streamer film i højeste kvalitet, og på samme tid. Denne situation kræver en hastighed på mindst 100 Mbit/s for download, for at billedet ikke skal ‘hakke’. Men foruden fordelen ved at kunne streame flere personer samtidig giver den høje hastighed selvfølgelig generelt hurtig download, hvilket jo er rart i sig selv. Det er samtidigt en mere stabil løsning, end at opsætte et netværk via mobilt bredbånd.

Singlen der tjekker e-mails

En anden ekstrem situation kan være, at du lever alene og ikke bruger internettet ret meget. Måske bare til at opdatere Facebook, tjekke dine e-mails og den slags. I givet fald kan du klare dig med en hastighed på 15 Mbit/s, og så er der jo ingen grund til at betale for mere.

Download og upload

Hastigheden for internetforbindelsen angives for såvel download som upload. Download er som regel vigtigst, fordi vi henter ting – downloader – fra internettet. Men når vi lægger billeder op på Instagram eller Facebook, eller hvis du har din egen hjemmeside, ja så skal hastigheden også for upload være høj, så du ikke bruger for meget tid.

Betal ikke for meget

Så hurtigt skal dit internet være: Kend dine/familiens behov og vælg forbindelse herefter. Har du for langsom forbindelse, er det irriterende. Har du for hurtig forbindelse, betaler du for noget, du ikke bruger.