A-kasser

Sammenlign danske a-kasser

Sammenlign a-kasser

Sammenlign a-kasser gør at du kan tjekke prisforskelle, fordele og ulemper, når du skal finde den bedste a-kasse. Prisen er én ting, men der er også andre forhold, der spiller ind ved valg af a-kasse. For eksempel er nogle a-kasser henvendt til specielle faggrupper, og hvad med fagforening?

På nettet findes der flere steder, hvor du kan sammenligne a-kasser, ét af disse steder er A-kasse.net Her kan du få et overblik over et meget stort udvalg af danske a-kasser, deres priser, deres forskellige tilbud, hvilke erhvervsgrupper de henvender sig til, og meget mere. Det kan betale sig at sammenligne.

Er billigst også bedst?

Er den billigste a-kasse også den bedste? Er den billigste samtidig den mest populære? Hvad betyder dette for lige præcis dig? Når du skal vælge a-kasse, er det så nødvendigvis den billigste eller den mest populære, du skal vælge? Den bedste a-kasse må vel være den, der passer bedst til dig og dine behov?

Ikke store prisforskelle

Hvad angår prisen, er det selvfølgelig altid rart, hvis du kan spare nogle penge. Men for det første er der ikke den helt store prisforskel mellem danske a-kasser – de svinger her i 2020 fra omkring 442 kr. for den billigste (DSA), til 514 kr. for den dyreste (DEF), i kontingent pr. måned – for det andet er penge jo ikke alt.

Sammenlign a-kasser på service og ydelser

Selvom det er fint at spare 72 kr. om måneden – forskellen mellem den billigste og den dyreste – så kan det jo være, at den dyre faktisk har noget at tilbyde, der berettiger de ekstra 72 kr. Pointen er, at du ikke skal fokusere udelukkende på pris. Du skal også tjekke, hvad den enkelte a-kasse rent faktisk har at tilbyde.

Vælg den rigtige a-kasse

Derfor er det nødvendigt at se på, om den enkelte a-kasse optager ‘Alle’ faggrupper, eller måske endnu bedre er specifikt henvendt til netop din faggruppe. Det nytter jo ikke, at du melder dig ind i mekanikernes a-kasse, hvis du selv er tandlæge. Heldigvis er der en del, der optager alle faggrupper. Så er du garderet.

Hvad leder du efter?

Når du sammenligner a-kasser, er det samtidig vigtigt, at du har en ide om, hvad du leder efter. Altså hvilken form for service, du vil betale for. Hvis du udelukkende er interesseret i at være sikret dagpengeret ved ledighed, kan du for så vidt lige så godt vælge den billigste, hvis denne altså optager alle faggrupper.